Un apartament de lux pe două niveluri

Dar pentru ca spațiul de locuit, care este situat pe două etaje simultan, să fie confortabil pentru viață, confortabil și complet adaptat la cele mai obișnuite activități de zi cu zi, este nevoie de ajutorul unui designer profesionist. În caz contrar, există o mare șansă de a obține un imens, dar complet inconfortabil pentru zona de zi. Portofoliul Studioului Nobili Design conține exemple de succes de proiecte de design pentru apartamente pe două niveluri. Vă vom împărtăși câteva secrete ale designului, zonării și designului lor.




 Unul dintre principalele avantaje ale apartamentelor pe două niveluri este posibilitatea de a separa cele două tipuri de zone: publice și private. Camerele destinate tuturor membrilor familiei, precum și pentru primirea oaspeților, sunt situate la parter. Camerele și spațiile private care nu sunt destinate persoanelor din afară sunt aduse la etajul al doilea. Cea mai comună amenajare este amplasarea la parter a unei intrări, bucătărie, sufragerie, sufragerie și baie pentru oaspeți. 


Amenajarea la etajul al doilea este o combinație de  mobilier dormitoare moderne  private, dressing, baie principală. Variantele cu amplasarea unui studiu și a unei camere de oaspeți sunt acceptabile.Apartamentele duplex - aparțin adesea categoriei spațiilor de locuit „premium” și, pe lângă designul pe două niveluri, atrag o serie de alte avantaje, care afectează și posibilitatea mai mare de creativitate a designului. Fotografii largi, spații largi, forme de cameră interesante și non-standard, ferestre panoramice, a doua lumină. Un element funcțional adesea necesar - o scară interetajată într-un apartament - devine punctul focal. 

Pentru a sublinia aceste caracteristici și a le transforma în avantaje, zonarea este utilizată atunci când se lucrează cu spațiul. O cameră spațioasă poate include mai multe zone concepute pentru distracții diferite. Cel mai frecvent exemplu de fuziune este fuziunea dintre bucătărie, sufragerie și sufragerie.Acest element se găsește adesea în interiorul caselor de țară și mai rar în apartamente. Dar pentru un apartament duplex, este o necesitate.  Blog amenajari Nikydecor .

Prezența unei scări conferă un fel de gust interioarelor și introduce dificultăți considerabile în amenajarea și planificarea locuințelor. În plus față de estetică, este necesar să se asigure caracterul practic și siguranța în timpul funcționării. Unghiul de înclinare a scărilor nu trebuie să fie prea abrupt, lățimea deschiderii este suficientă pentru a ridica nu numai o persoană, ci și o persoană cu o sarcină, pentru a putea coborî sau ridica mobilierul din dormitoare. 

Deși scara de la etajul al doilea este un accent important al interiorului, nu treceți cu vederea siguranța. Fixarea și materialele fiabile, treptele confortabile și antiderapante, prezența gardurilor și a balustradelor pe ambele părți sunt elemente foarte de dorit. Coborârea scărilor poate fi adusă în centrul camerei de zi sau poate ieși în coridor. În primul caz, va trebui să sacrificați o parte din spațiul public, în cel de-al doilea există posibilitatea ca praful și murdăria de pe stradă să fie împrăștiate în jurul apartamentului dacă calea dintre etaje este prin zona coridorului. Preturi Proiecte Design Interior case apartamente .

Pentru creativitate și exprimare de sine, duplexul oferă mai multe oportunități. Chiar dacă familia are gusturi și puncte de vedere diferite despre designul spațiului de locuit, se poate găsi un compromis. De exemplu, decorarea unei zone publice într-un stil și a unui spațiu privat în altul. Designul apartamentului va depinde în mare măsură de caracteristicile obiectului. Prezența unei a doua geamuri panoramice ușoare necesită o abordare specială a designului. Tavanele înalte și suprafețele mari nu înseamnă utilizarea mai multor mobilier în camere. 

O caracteristică distinctivă a stilului modern este mult spațiu deschis, aer și lumină. S-ar putea să merite să renunți la amenajarea clasică a dulapurilor și a spațiilor de depozitare din fiecare cameră, alocând pentru aceasta câteva vestiare sau dulapuri separate. Este necesar să ne gândim nu doar la aspectul camerelor de zi, ci și la băi. Într-un apartament cu două camere, este mai bine să faci cel puțin două, pe baza numărului de etaje. Cel mai adesea, datorită comunicațiilor, vor sta unul sub celălalt. Dar sunt posibile variații.
 


Un alt scenariu este amplasarea unei băi separate în fiecare dormitor. Un punct important: înainte de a cumpăra un astfel de apartament, jucați toate opțiunile posibile pentru amenajarea camerelor. Imaginați-vă că familia așteaptă un copil și că mama trebuie să coboare și să urce scările în fiecare zi. Aici s-a născut bebelușul și acum trebuie să alergi în sus și în jos mai des și cu un bebeluș în brațe.

 Dar a crescut și face deja primii pași. Sau părinții în vârstă au venit la tine toată vara. Dacă confortul și siguranța membrilor familiei atunci când utilizați un apartament duplex cu aspectul dvs. specific nu vă provoacă nicio îndoială, atunci ați făcut alegerea corectă, iar designerul a făcut o treabă minunată!