Camera de zi în stil Art Deco: Este la modă în 2021

Stilul art deco în designul interior al camerelor de zi nu este deosebit de popular în zona noastră, mulți îl consideră prea scump și atrăgător. E adevarat. Chiar și în 2020, acest stil nu a devenit mai ieftin de implementat ca majoritatea altora. Dar pentru acest lux, Art Deco este apreciat. Să ne dăm seama cum să menținem un echilibru și să nu ne strecurăm într-o fermă colectivă.Idei de stil Răspunsul principal este că Art Deco este la modă, dar numai în dorințe. Apartament Clasic Modern Mamaia Nord





Mulți își doresc, mulți citesc și privesc cu atenție, dar doar câțiva decid să pună în aplicare. Și, sincer, fac ceea ce trebuie. Stil riscant și scump. Camera de zi în stil art deco este originală și atrăgătoare. În ciuda varietății de modele și motive în decor, imaginea de ansamblu arată scumpă și sofisticată. Principalele caracteristici ale stilului:Art Deco este un stil destul de agresiv, nu poate fi implementat într-un singur living. 

Citiți și materialul nostru: stilul Art Deco în interior - Decor pentru sufragerie art deco Principalele nuanțe pentru decorarea camerei de zi sunt considerate a fi bej, ciocolată, lapte, albastru, culoarea ierbii tinere, portocaliu, roșu, albastru - mai ales culori calde. Variegarea excesivă și abundența de nuanțe luminoase nu sunt acceptabile, dar accentele pot fi agresive.Pereții din sufragerie servesc doar ca fundal, subliniind luxul interiorului înconjurător. Design interior casa clasica Timisoara 

 În general, este important să urmați succesiunea reparațiilor, există multe despre acest lucru în materialul Ideile moderne ale interiorului camerei de zi. Prin urmare, este mai bine pentru ei să aleagă nuanțe neutre calme. Puteți decora pereții cu ajutorul turnării cu stuc, fără a uita să repetați modelul selectat în tapițeria mobilierului sau a elementelor forjate din metal. Apropo, această tehnică este utilizată nu numai pentru turnarea stucului: orice ornament de pe pereți ar trebui să fie oglindit pe alte articole interioare.

Orice materiale de finisare moderne sunt potrivite pentru decorarea pereților: panouri din lemn, plastic, tapet, tencuială decorativă. Una dintre caracteristicile art deco este capacitatea de a combina diferite materiale, principalul lucru nu este de a face tranziții ascuțite la articulații. Imaginile de fundal textile sau cele din hârtie arată nobil în sufragerie, dar cu o ușoară strălucire mătăsoasă. În proiectarea tavanului, puteți da frâu liber imaginației folosind cornișe decorative, turnare stuc, structuri complicate din gips-carton. designer interior online

 Este posibil, dar nu este necesar. În renovările moderne, plafoanele complexe sunt foarte moderne.Un finisaj clasic este potrivit pentru pardoseală - parchet din lemn natural, puteți folosi un șiret. Dacă alegeți nuanțe deschise de lemn pentru podea, obțineți o combinație armonioasă cu elementele întunecate ale setului de mobilier. Dar lumina ar trebui să fie fără a intra în galben. Laminatele moderne pot fi, de asemenea, luate în considerare, dar întotdeauna cu o teșitură pe patru fețe.Ferestrele și ușile pot fi transformate în bolți arcuite. Țesăturile grele scumpe decorate cu lambrequins și ciucuri sunt folosite pentru decorarea ferestrelor. Mobilier, materiale și accesorii pentru art deco Spre deosebire de alte stiluri contemporane, art deco necesită o mulțime de accesorii și alte „înfrumusețări”, care nu sunt întotdeauna ușor de găsit. 

 Mobilier în sufrageria Art Deco Mobila pentru o astfel de cameră de zi nu poate fi cumpărată într-un magazin obișnuit de mobilier, deoarece stilul nu acceptă articole produse în serie. Piesele de mobilier originale sunt adesea realizate la comandă într-un singur exemplar. Pentru aceasta se folosesc materiale scumpe și lemn exotic. Forma mobilierului poate fi foarte neobișnuită, de exemplu, un corp sub forma unei figuri geometrice cu picioare curbate, iar tapițeria este decorată cu ornamente egiptene antice sau orientale.

Principalul atribut al mobilierului din sufragerie este o canapea, de preferință în stil clasic, tapițată în piele naturală sau țesătură de înaltă calitate. În funcție de dimensiunea și scopul camerei, masa poate fi o masă de cafea sau de luat masa, sticlă sau lemn.O masă masivă din lemn natural cu incrustări scumpe, completată de scaune înalte sau fotolii regale, se va potrivi în designul camerei de zi. Pentru o astfel de căști, sunt potrivite pădurile roșii sau visiniu în combinație cu piele naturală albă, sticlă sau marmură. 

 Este dificil să vă imaginați o cameră de zi modernă, fără echipamente funcționale de înaltă calitate - un sistem home theater sau un sistem stereo. În acest caz, este selectată o tehnică neagră, care va fi în armonie cu decorul contrastant al mediului. Liniile netede pot fi urmărite în toate obiectele: spatele rotunjit, picioarele curbate - toate elementele, care curg lin într-un altul, se îmbină într-o singură imagine armonioasă.Contează și amenajarea mobilierului.  Mobilier Dormitor Modern

În loc de locația obișnuită de-a lungul pereților, este mai bine să utilizați zonarea competentă în sufrageria art deco, începând aspectul din centru. O masă de cafea va fi amplasată aici, iar o canapea și fotolii sunt deja așezate în jurul ei. Nu uitați de principiile simetriei și echilibrului. Pentru a completa efectul, puteți utiliza piese de mobilier duplicat: scaune sau mese mici.Accesorii și iluminat Pentru ca designul sufrageriei art deco să arate complet, nu puteți face fără accesorii.

 Siluete rafinate ale fetelor tinere, cu ușurința și grația lor, reflectate în sculpturi sau picturi; tablouri cu motive abstracte sau animale, ceasuri de perete, vaze mari. Pentru multe figurine mici sau o colecție de obiecte, este convenabil să adaptați un vitrina cu uși transparente.Materialele textile joacă un rol important în designul camerei de zi - satinul și catifeaua în designul ferestrelor sunt combinate cu tapițeria de mobilier sau perne, iar podeaua va fi decorată cu un covor elegant handmade.

Pe lângă iluminarea naturală, interiorul este completat de alte surse de lumină: lămpi geometrice - sferice, trapezoidale, dreptunghiulare; candelabre, veioze. Sticla Materiale în interiorul sufrageriei art deco Toate materialele utilizate în proiectarea camerei de zi sunt de înaltă calitate și aspect luxos și, prin urmare, nu sunt ieftine. Adesea materialele sunt fabricate exclusiv manual, astfel încât unele elemente decorative se găsesc într-un singur exemplar.și cristalele prezente pe candelabru și lămpi, refractând lumina, o reflectă, împrăștiind-o prin cameră și creând un efect optic interesant.



Art Deco iubește strălucirea, deci există o mulțime de sticlă și alte suprafețe lucioase - metal, plăci, lemn lustruit și lăcuit. Mobilierul este completat de mânere metalice, scările și ușile sunt decorate cu inserții din fier forjat. Puteți aduce originalitate și lux în interior cu ajutorul unor materiale neobișnuite - pielea animalelor exotice (șarpe, stingray, crocodil), fildeș, pietre semiprețioase.Un living art deco este bun pentru a crea un efect wow, dar plăcerea este costisitoare, dificil de implementat și nu cea mai confortabilă pentru viață. Vă sfătuim să vă familiarizați cu lista stilurilor de design interior, există stiluri mai echilibrate și la fel de vibrante.