Unde sa încep
Mai întâi trebuie să vă gândiți la un plan de acțiune. Când creați o galerie de perete, puteți respecta una dintre următoarele metode:
Adăugare treptată la compoziția existentă.
Planificarea și implementarea întregii idei deodată.
Prima opțiune este potrivită pentru cei care au încredere în propriul gust. Al doilea este mult mai ușor de implementat, chiar și în absența unei experiențe speciale, deoarece nu trebuie să descoperiți cum să încadrați fiecare obiect nou în compoziția existentă. Amenajare Apartament 4 camere Cernavoda
Selecția și compoziția site-ului
Puteți plasa galeria pe orice secțiune liberă a peretelui. Cu toate acestea, trebuie să vă gândiți în prealabil la numărul de imagini și la dimensiunea acestora, astfel încât compoziția să se potrivească armonios la locul potrivit, iar elementele să nu fie așezate aproape una de alta sau să facă „goluri” între ele prea mari. Măsurați zona liberă, apoi faceți câteva schițe ale viitoarei galerii pe hârtie sau într-un editor grafic.
O galerie poate consta chiar dintr-un grup mic de imagini, dar de regulă este vorba de cel puțin patru pânze. Numărul maxim este limitat doar de spațiul liber de pe peretele selectat și de imaginația ta.
Asigurați-vă că vă gândiți la aspect. Va avea compoziția un element central mai mare decât celelalte? Sau toate obiectele vor avea aceeași dimensiune? Aspect perfect simetric, cu umplutură egală sau asimetrie relaxată? Solutii la Cheie amenajari Snagov Ilfov
Pentru a crea o galerie, veți avea nevoie de elemente de fixare speciale și, pentru a nu face găuri inutile în perete, încercați mai întâi să împăturiți compoziția finită pe podea. Imaginile pot fi schimbate, mărite sau micșorate, alegând cel mai bun scenariu. Ulterior, fiecare element poate fi atașat la perete și trasat sau șabloanele așezate mai întâi pe perete și pot determina cea mai bună poziție pentru fiecare obiect.
Stil și idei
După ce a fost stabilită locația, puteți trece la selectarea temei galeriei.
Această etapă joacă un rol important, deoarece sarcina galeriei este de a crea o anumită dispoziție, stil și nu doar de a ocupa spațiu gol cu imagini.
Concentrați-vă pe ceea ce vă place, dar nu uitați de stilul interiorului dvs. De exemplu, este puțin probabil ca pânzele clasice să arate armonios într-un stil modern precum scandinavul.
Tehnici de bază pentru a vă ajuta să creați o compoziție coezivă. Articole mobila living
Pot fi utilizate separat sau combinate între ele: Schema de culori
Poate fi construit pe principiul armoniei sau pe bază de contrast. Cu toate acestea, în orice caz, culorile ar trebui să se suprapună cu principalele nuanțe ale interiorului. Compozițiile monocrome arată impresionant, unde o anumită nuanță este clar urmărită. Decor volumetric
Cine a spus că o galerie de perete poate consta doar din picturi, desene sau fotografii? Panouri volumetrice, plăci decorative - lăsați-vă imaginația să se elibereze și nu vă fie teamă să experimentați.
Alinierea
Compoziția sub formă de pătrat sau dreptunghi obișnuit, alinierea elementelor de-a lungul liniei de sus sau de jos - aceste opțiuni pentru plasarea elementelor arată îngrijite și elegante. Tema generală
Doriți să utilizați mai multe culori, dar păstrați integritatea? Lăsați elementele să fie unite printr-o temă comună, fie că sunt flori frumoase, portrete, peisaje sau abstractizări. Accent
O altă modalitate de a crea o compoziție originală este de a alege un obiect central pe care se va concentra atenția. Amenajare Casa in Stil Contemporan
Ar trebui să iasă în evidență prin mărime, culoare sau locație, cel mai adesea este deplasat în partea dreaptă a centrului întregii compoziții. Restul elementelor sunt construite în jurul obiectului central și, de regulă, au ceva în comun cu acesta în stil, schemă de culori sau temă.
Selectarea cadrelor
Încadrarea obiectelor din galerie are o mare importanță. Cadrul funcționează pentru a crea un stil general. Decideți o nuanță bazată pe culorile dominante ale picturilor și fotografiilor.
Dacă utilizați pânze multicolore și luminoase, este mai bine să rămâneți cu rame de o culoare mai neutră și mai calmă.
La fel de important este menținerea omogenității materialului. Fierul nu se va combina cu lemnul, plasticul. Atunci când alegeți rame, rămâneți la un stil, altfel va afecta integritatea compoziției.
Atunci când alegeți un cadru, acordați atenție:
Combinarea materialului și a culorii ramei cu peretele de care va atârna;
Armonia cadrului și a obiectului pe care îl va încadra.
Nu ar trebui să atragă atenția asupra imaginii;
Configurarea produsului. Galeria poate include cadre de diferite forme, dar trebuie combinate între ele.
Alegerea unei palete monocrome va ajuta la simplificarea sarcinii. Atunci când creați o compoziție simetrică, grosimea cadrelor nu ar trebui să difere, dar dacă doriți să jucați pe asimetrie, picturile pot fi de dimensiuni diferite, iar cadrele în sine au grosimi diferite. Acest parametru depinde de stilul camerei și de compoziție: de exemplu, pentru designul modern, designul modern, este mai bine să folosiți opțiuni subțiri sau doar sticlă, iar cadrele groase sunt potrivite pentru clasici.
Website : Nobili Design