Ce întreabă un designer de interior la prima întâlnire

 Așadar, intenționați să contactați un designer pentru a comanda un proiect pentru apartamentul dvs. Sau tu însuți ai decis să stăpânești o nouă profesie și te întrebi cum se întâmplă totul. Să vorbim despre întrebările pe care un profesionist le pune de obicei la prima întâlnire. Pentru început, cu mult înainte de căutarea unui candidat potrivit, ar fi bine ca clientul să-și înțeleagă ideile despre casa visurilor, să înțeleagă ce vrea să obțină ca rezultat. Arhitect Amenajari Interioare Bucuresti



În caz contrar, chiar dacă un specialist pune întrebări competente, rezultatul poate fi neașteptat, nu în cel mai bun sens al cuvântului. Înțelegerea sarcinilor clientului este fundamentul unui proiect de succes. Împreună trebuie să stabilim domeniul de aplicare și termenii de lucru, schema de culori și soluția de stil, bugetul și lista serviciilor. Unii designeri realizează schițe în creion la prima întâlnire. 

 Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un profesionist este să afle ce fel de stil de viață conduce clientul. Cât de des este acasă, îi place să gătească, face sport, citește literatura de hârtie etc. Aceste cunoștințe vor ajuta la elaborarea conceptului proiectului și la stabilirea zonelor funcționale necesare. Lucrarea unui proiectant este împărțită în etape: măsurători, realizarea unui mood board, dezvoltarea desenelor, crearea unui proiect (de obicei în trei versiuni), aprobarea unui proiect, întocmirea specificațiilor și planurilor tehnice, implementarea proiectului și supravegherea pe teren.  4 pasi pentru alegerea unui Designer de case 

 Ultimele două puncte pot fi preluate de client, economisind astfel bani. Dar merită să faceți acest lucru numai dacă aveți suficient timp pentru a controla întregul proces și aveți o idee despre construirea tehnologiilor. Rețineți că nu fiecare echipă de reparații este capabilă să înțeleagă și să implementeze idei de proiectare. Nu vom aprofunda specificul supravegherii proiectantului, ci mai degrabă vom trece la întrebări.

 Ce ai vrea să pleci din interiorul actual? - Este important pentru un designer să înțeleagă dacă clientul este gata să schimbe radical interiorul și propriile obiceiuri. Poate că își dorește cu adevărat să vadă câteva accesorii și piese de mobilier într-un cadru nou. Ce poți ura în mediul actual? - Completează întrebarea anterioară și vă va permite să determinați în cele din urmă preferințele clientului. Care sunt culorile preferate și care nu sunt atât de mult? - Culoarea, după cum știți, este un termometru al stării psiho-emoționale a unei persoane. 


Preferințele anumitor nuanțe spun despre trăsăturile de personalitate ale unei persoane, în plus, schema corectă de culori este cheia unei atmosfere armonioase acasă. Ce te inspiră? - Obiecte preferate, fie că este vorba de pictură, încadrare frumoasă a decorului, afișe sau feluri de mâncare originale - toate acestea formează atmosfera și starea de spirit. Care este stilul tău preferat?  Amenajare Casa Moderna Timisoara 

 Dragostea pentru interioarele miniiste, lucrurile de epocă, simbolurile unei epoci trecute trădează punctele de vedere ale unei persoane. Pentru a decide rapid stilul, designerul ar trebui să selecteze mai multe fotografii, selecțiile pot fi luate din pinterest și din orice alte surse. De asemenea, clientul poate veni la întâlnire cu „mood board-ul” său. Cum folosiți încăperile din interiorul dvs. actual? - Această întrebare ajută la înțelegerea zonării viitorului interior și a funcțiilor sale. 

 Uitând la TV? Cât de des și unde? - Întrebarea poate părea destul de ciudată, dar practica spune că, dacă nu țineți cont de legarea la un anumit loc, atunci modificările sunt inevitabile în viitor. Nevoi suplimentare ale membrilor familiei? - Acest lucru se aplică unor caracteristici precum locuirea într-un apartament pentru persoane cu dizabilități, tulburări musculo-scheletice, alergii etc. Cum va fi implementat proiectul? - Clientul nu are întotdeauna suma necesară, așa că cel mai adesea trebuie să vorbim despre o implementare pe etape. În acest caz, trebuie să decideți ce piese de mobilier trebuie să cumpărați mai întâi.

 Care este bugetul? - Aceasta este una dintre cele mai importante probleme care ar trebui cu siguranță discutate la prima întâlnire. Clientul trebuie să înțeleagă cât și ce fel de muncă se poate face, având la îndemână această sau acea sumă de bani. La rândul său, designerul se gândește la ce materiale pot fi achiziționate cu acești bani, dacă bugetul este mic, oferă opțiuni alternative.



 Cum îndeplinește bugetul bugetat așteptările? - Este bine când oportunitățile coincid cu dorințele. Se întâmplă ca răspunsul unui profesionist să dezamăgească clientul, dar să știi despre starea reală a lucrurilor este mai bine decât un apartament neterminat, nu? Un design atractiv începe cu stabilirea obiectivelor corecte, deci atunci când alegeți un interpret, este important să vă aflați pe aceeași pagină.