Cum să faci confortabil un dormitor mic

Adesea, în aspectul unei case sau apartamente, spațiul în care se află dormitorul este limitat la câțiva metri pătrați. Cu o abordare competentă a designului spațiului, puteți face cu ușurință interiorul unui dormitor mic confortabil și elegant. Vă prezentăm atenția recomandări utile despre cum să transformați o cameră mică într-un cuib confortabil pentru odihnă și relaxare. Tehnici pentru extinderea vizuală a spațiului Chiar și un dormitor foarte mic poate crea un sentiment de spațiu.  Dormitoare clasice Italiene



Pentru a obține efectul dorit, utilizați lumina, materiale cu texturi diferite, jucați-vă cu culoarea și forma. Iată câteva soluții interesante pentru dormitor: o oglindă cu perete complet sau o ușă de garderobă oglindită va ajuta la extinderea vizuală a limitelor camerei de aproape două ori; geamurile cu vitralii ale unuia dintre pereți de la podea la tavan sunt o soluție profitabilă, dar dificilă din punct de vedere tehnic pentru interior.

 În primul rând, aflați dacă este posibilă implementarea acestei idei, ținând cont de caracteristicile pereților portanți ai clădirii; modelul vertical de pe tapet mărește înălțimea camerei. Mobilierul îngust, parcă îndreptat în sus, are același scop; un tavan întunecat, podea întunecată și pereți luminoși, cu alegerea corectă a texturilor, creează impresia unui volum mare;  Design Interior apartament cu 2 camere

 Patul plutitor cu iluminare LED dedesubt este o mișcare de design uimitoare, care este deosebit de impresionantă în întuneric. Iluminatul cu LED poate fi instalat și în jurul perimetrului oglinzii de perete, sub rafturile articulate. Uneori, proiectarea unui dormitor mic trebuie gândită luând în considerare particularitățile aspectului. Deci, într-o cameră îngustă, puteți utiliza lumina de jos pentru a extinde spațiul.

 Într-o cameră triunghiulară, un unghi acut poate fi redat cu culori contrastante sau, dimpotrivă, mascat cu plante. Alegerea materialelor de construcție Pentru ca dormitorul să mulțumească proprietarii timp de mulți ani cu un aspect impecabil și să nu necesite actualizări și reparații neprogramate, ar trebui să luați în considerare inițial cu atenție materialele de construcție utilizate. 

Câteva note despre subiect: pardoseală. Laminatul este cel mai potrivit pentru dormitor, dar se poate lua și linoleum. Un principiu simplu funcționează ireproșabil aici - cu cât materialul este mai scump, cu atât este mai mare calitatea acestuia; tapet. Puteți lipi peste un perete la capul patului cu tapet texturat cu un model și puteți lăsa restul pereților pentru pictură. Pentru lipirea completă a unui dormitor compact, recomandăm tapet de culoare deschisă, cu o dispunere verticală a modelelor; acoperiri decorative. Design Interior

 Pentru finisarea pantelor pe ferestre și pentru decorarea pereților, merită luată în considerare tencuiala decorativă (de exemplu, gândacul de scoarță) sau vopsirea cu o rolă texturată. O opțiune creativă interesantă este pictura în gradient, în care intensitatea culorii se schimbă în același perete. Vă recomandăm lamele decorative din lemn (pentru zonele despărțitoare), metal (articole de decor), sticlă (articole de decor, mobilier) ca materiale pentru decorarea unui dormitor. 

Utilizarea materialelor naturale în proiectarea spațiului este un mare plus: acestea au un efect pozitiv asupra percepției vizuale și sporesc respectarea mediului în interior. Mobilier: compact și practic Singura piesă de mobilier necesară în dormitor este patul. Dacă nu aveți un apartament cu o cameră, este mai bine să nu folosiți paturi pliabile și alte transformatoare, deoarece acestea nu oferă întotdeauna confort suficient atunci când dormiți.

 Patul trebuie să fie confortabil, de dimensiuni mari și în conformitate cu stilul general al interiorului. Toate celelalte piese de mobilier sunt opționale. Pentru a nu supraîncărca spațiul, este mai bine să reduceți numărul de accesorii la minimum sau să alegeți cele mai practice și ergonomice opțiuni de execuție: dulap de depozitare - instalați sisteme de compartimentare astfel încât ușile batante să nu ocupe spațiu într-o cameră mică.

 În plus față de dulapurile de depozitare, puteți utiliza un sertar sub pat; măsuță de cafea - utilă pentru a bea ceai și a depozita lucruri mărunte. Pentru a nu aglomera locul, puteți achiziționa o masă pe roți care poate fi deplasată cu ușurință în orice moment; fotolii - alegeți compact, confortabil și în armonie cu patul în stil și performanță. Luați în considerare nu numai modelele clasice, ci și pungile de fasole; un dulap pentru cărți sau articole de toaletă este adecvat dacă nu împiedică mișcarea.  Citeste si Articolul: Amenajare Casa Stil Gotic

Dacă este posibil, este mai bine să înlocuiți bordura cu rafturi suspendate sau un mezanin. Când planificați un nou design pentru un dormitor mic, începeți să vă gândiți la concept. Puteți căuta idei printre fotografiile de interioare de pe web, puteți asculta recomandările prietenilor. Dar dacă doriți ca rezultatul efortului de transformare a dormitorului dvs. să fie cu adevărat util, apelați la un designer profesionist. Mai mult, astăzi puteți folosi chiar și serviciile unui profesionist online, ceea ce este deosebit de convenabil pentru cei care au achiziționat bunuri imobiliare în regiunea Kaliningrad, dar nu s-au mutat încă aici pentru a avea reședința permanentă.