Designul holului și caracteristicile sale

Așa cum un teatru începe cu un suport pentru haine, tot așa un design de apartament începe cu un design de hol :) În general, de ce ai nevoie de un hol? Au intrat, și-au schimbat pantofii, și-au scos hainele exterioare și au continuat. Dar, oricum, există o serie de reguli și recomandări care sunt cel mai bine respectate. Proiectarea oricărei camere, inclusiv a holului, începe întotdeauna cu planificarea. În primul rând, trebuie să răspundeți la întrebarea: de ce aveți nevoie pe hol? (Sau, în unele cazuri, ce se poate așeza pe hol?)


 Setul standard este după cum urmează: umeraș, dulap, bancă, dulap, oglindă. Dacă spațiul permite și există dorință, puteți adăuga un dulap (comoda) pentru încălțăminte, o masă de consolă. Dulapul poate fi aruncat dacă holul are o intrare în dressing pentru îmbrăcăminte exterioară. Uneori ne confruntăm cu faptul că atunci când discută despre design, clienții nu doresc un umeraș pe hol. 

 Dreptul dvs. de a-l refuza, dar răspundeți la întrebarea: dacă sunteți prins de ploaie sau oaspeții care fumează vin la voi în haine cu miros de țigări (și, de exemplu, nu fumați), sau aveți forță majoră și ați sunat la instalator - ce să faci cu îmbrăcămintea exterioară? Umed, sau mirositor de tutun, sau de lucru, și poate nu prea curat? Mai bine să îl agățați pe umerașul pe care îl oferim atunci când planificați. Umerașul poate fi așezat pe peretele de deasupra băncii. Design Interior


Apropo, sub bancă, puteți oferi un loc pentru încălțăminte sau îl puteți închide cu uși și va exista un dulap pentru încălțăminte și lucrurile mici necesare (linguri de pantofi, cremă, uscătoare de pantofi etc.) Este mai bine să puneți bordura lângă ușă, astfel încât să puteți pune cheile, poșeta, mănușile pe ea atunci când ați intrat în apartament. Puteți instala un dulap suspendat, acest lucru este deosebit de important în holurile mici - puteți pune pantofi sub el. Este mai bine să atârnați o oglindă, astfel încât să vă puteți vedea în plină creștere.

 Poate fi o oglindă de perete sau uși de dulap oglindite sau o ușă glisantă oglindită către un dressing. În numele nostru, putem spune că urmele de mână rămân pe o oglindă de perete mult mai rar decât pe ușile oglinzilor din dulap, ceea ce reprezintă un plus la curățare. Potrivit Feng Shui, o oglindă nu este agățată în fața ușii din față. Dar de mai multe ori, în timp ce executam proiecte de design pentru yoghini, ne-am confruntat cu faptul că clienții au cerut să furnizeze o oglindă chiar vizavi de ușa din față. Mobilier Living Nobili Design

Ei au explicat acest lucru prin faptul că oamenii care vin la apartament vor pleca cu energia pe care au adus-o - au venit cu bună dispoziție, au plecat cu ea, au venit cu un negativ și au luat-o cu ei. Ei bine, acestea sunt chestiuni subtile și depinde de dvs. să decideți :) Gândindu-ne la proiectarea holului, este necesar să asigurați locația interfonului și a alarmei, prize pentru curățare (adică pentru pornirea aspiratorului), pentru uscătoare de pantofi, dacă le utilizați. Decideți dacă va exista o podea caldă pe hol.

 Dacă sunteți o familie sportivă de bicicliști avizi, atunci sunteți grozavi :) Și puteți organiza depozitarea bicicletelor pe hol, așa cum, de exemplu, am făcut atunci când am dezvoltat designul holului într-un apartament din Brovary. De asemenea, în etapa de planificare, este necesar să se ia în considerare faptul că banca nu ar trebui să fie pe calea deschiderii ușilor. Cu alte cuvinte, dacă stai pe pantofi sau îți dai jos pantofii, s-ar putea să te deschidă o ușă.

 Dacă acest lucru se întâmplă destul de brusc, te va răni suficient. Următoarea etapă în proiectarea holului este definirea stilului și a schemei de culori. Aici trebuie să înțelegeți că, atunci când oaspeții vin la dvs., spațiile pe care le folosesc sunt un hol de intrare, o cameră de zi, o baie, poate o bucătărie. Este mai bine să „conectați” aceste premise între ele prin stil, formă, schemă de culori. Adică, aceste camere ar trebui să fie unite vizual, armonioase și să curgă una în cealaltă. Te-ar putea interesa si: Optiuni de amenajari pentru case si apartamente

 Puteți repeta culoarea pereților holului în sufragerie, puteți utiliza aceleași plăci în bucătărie și în baie ca în hol. Puteți atârna candelabre și aplice în sufragerie, bucătărie și hol din aceeași colecție. De asemenea, este mai bine să repetați culoarea suplimentară (accente) pe hol, ca și în sufragerie și bucătărie. Poate fi folosit în detalii - tablouri, rame, vaze, perne etc.

 Există o astfel de expresie „Dumnezeu este în detalii”. Înseamnă că totul trebuie făcut și gândit cu atenție. Acordați atenție elaborării designului unei camere atât de nesemnificative, precum holul. La urma urmei, atât umerașul din teatru, cât și designul holului din apartament îndeplinesc o funcție foarte importantă.