Living Alb cu Albastru - idei si solutii tipice

Culorile alb și albastru umplu atmosfera cu prospețime, creează o senzație de curățenie și plinătate a spațiului cu aer, ameliorează stresul și te scufundă în relaxare. Deși, desigur, o nuanță de albastru pal are un efect de relaxare mai mare, iar un turcoaz strălucitor deja revigorează și tonifică, dar, în general, tonurile de albastru au un efect stabilizator asupra noastră. Acestea vă pot ajuta să faceți față emoțiilor negative, să vă concentrați pe alte activități din timpul zilei sau să treceți la relaxarea senină.



 Conceptul de living alb și albastru se încadrează în multe stiluri tradiționale, etnice și moderne: clasic, rustic (country), maur, britanic, art deco, modern, minimalism. În acest articol, vom oferi recomandări practice generale, ghidate prin care veți crea un design frumos și confortabil, oricare dintre aceste stiluri alegeți. Primul pas este estimarea suprafeței camerei. Pentru un living mic de 15 mp și mai puțin recomandată este combinația de alb cu culori albastru pastel. 

 Unii experți consideră că este mai bine să nu puneți accente luminoase într-o cameră de zi albă și albastră de dimensiuni mici, altfel tonurile deschise de albastru își vor pierde atractivitatea și se vor estompa pe fundalul culorilor bogate. Dacă doriți să diversificați decorul cu ceva, vă recomandă să adăugați accesorii bej, cafea și lapte, galben deschis, gri perlă, verde deschis sau roz pal. Exemple de camere mici de albastru și alb sunt prezentate în fotografie. Casa Moderna cu etaj Bucuresti

 Într-o cameră spațioasă, este posibil să experimentați cu tonuri profunde, intense, nobile, cum ar fi indigo, și chiar o combinație a mai multor dintre aceste nuanțe este binevenită. Cineva din schema de culori albastru și alb este confundat de alb din cauza „sterilității sale spitalicești”. Nuanțele alternative de alb, cum ar fi lăptos sau cremos, pot ajuta la evitarea acestui sentiment. Puteți utiliza mai multe dintre aceste culori deschise simultan: de exemplu, ridicați un tapet crem pal, o față de masă albă ca zăpada pentru zona de luat masa și perdele de o nuanță naturală de in. Într-o cameră spațioasă, sunt permise experimentele cu culori suplimentare de accent - de exemplu, cu galben, portocaliu, roșu, verde.

 Dintre nuanțele încălzitoare, teracota și coralul prezintă un interes deosebit, iar dintre cele răcoritoare - erbacee, măsline, fistic. Un alt factor care ar trebui luat în considerare este care este partea cu care se confruntă ferestrele sufrageriei, spre nord sau spre sud. Combinația alb-albastru este ideală pentru camerele de pe partea caldă și însorită, dar este recomandabil să decorați camera nordică într-o combinație mai calmă de alb și albastru deschis. Design Interior

 Pentru a vă face mai ușor achizițiile în viitor, planificați fiecare element al viitorului interior: decorarea pereților, podelei și tavanului, mobilierului, iluminatului, textilelor și decorului. Patru pereți albi sunt, desigur, plictisitori, deși pentru un living foarte mic această opțiune este salutară. Albul va extinde spațiul la maxim, iar camera va fi percepută într-un mod nou. Deși nimeni nu vă interzice să ridicați tapet albastru și alb sau alb și albastru cu un model mic. Este mai bine să refuzați un desen mare, deoarece îngustează vizual camera.

 Alternativ, creați un perete albastru accent și decorați-l cu rafturi albe sau alt decor ușor. Și într-o cameră de zi spațioasă, puteți face un perete cu accent albastru închis. Picturile murale sunt o soluție universală atât pentru camerele mici, cât și pentru cele mari. Numai cu un pătrat modest merită să alegeți imagini cu perspectivă - de exemplu, cu o navă care navighează în depărtare, un pod sau o potecă. Tapetul cu dungi va ajuta la corectarea vizuală a imperfecțiunilor arhitecturale ale camerei. 


Dungile verticale vor ridica tavanul, iar dungile orizontale vor extinde pereții îngustați ai camerei în lățime, ceea ce va da „remorcii” o formă mai pătrată. Nu există probleme cu alegerea pardoselii pentru o cameră albastră și albă. Alegeți orice nuanță de lemn care vă place - deschisă, medie sau întunecată. Lemnul deschis (de exemplu, auriu) va face camera de zi mai confortabilă, iar lemnul întunecat va contrasta efectiv cu suprafețele și obiectele albastre. 

 Un finisaj văruit cu vene cenușii este, de asemenea, potrivit. În combinație cu un tavan alb, va crea o senzație de imponderabilitate, plutind în nori. În ceea ce privește tavanul, există două opțiuni - să-l lăsați neutru sau să-l accentuați. Dacă nu doriți să evidențiați tavanul, comandați o pânză întinsă albă lucioasă sau mată sau pur și simplu tencuiți partea superioară. Iar plafonul combinat alb și albastru va fi deja un element decorativ - în acest caz, nu ar trebui să exagerați cu nuanțe de albastru în decor, este suficient să vă limitați la un set mic de accesorii.