Atmosferă frumoasă fără exagerare: Cum să vă amenajati bucătăria

 O bucătărie ergonomică ar trebui să fie confortabilă, modernă și frumoasă. Sentimentul de confort se naște din paleta de culori, din compoziția generală a obiectelor de decor și a mobilierului, din combinația de texturi din interior. Iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să creați o atmosferă de ospitalitate și ordine în orice bucătărie: excludeți culorile prea strălucitoare și acide. 



Tonurile pastelate de nuanțe complexe sunt cele mai potrivite pentru decorarea unui spațiu de bucătărie. Culorile de perete sau căștile excesiv de strălucitoare creează o atmosferă tensionată; ergonomia bucătăriei depinde de poziția mobilierului în raport cu ușa și fereastra. Când planificați camera, asigurați-vă că dulapurile de perete nu interferează cu ușa care se deschide, iar lumina soarelui de la amiază nu orbeste ochii în timp ce gătiți; folosiți elemente decorative realizate din materiale naturale. Servicii de calitate superioara case realizate de Nobili Interior Design 

 Poate fi compoziții din lemn uscat, cum ar fi ikebana, un suport de podea cu flori în ghivece, picturi brodate, panouri textile pe pereți. Și nu suprasolicitați designul spațiului cu detalii. Gândiți-vă mai întâi la funcționalitate. Afișarea seturilor de ceai într-o bucătărie modernă poate fi inadecvată. Același lucru este valabil și pentru un număr mare de picturi sau fotografii de pe pereți. Este mai bine să alegeți o imagine care va deveni un accent în interior. 

 Mobila de bucatarie
 Mobilierul potrivit creează confort și încântă privirea. Este important ca interiorul bucătăriei să fie nu numai plăcut, ci și confortabil de gătit. Orice lucru care interferează cu procesul sau este opțional, este mai bine să eliminați sau să combinați cu elementele necesare: un set clasic de bucătărie pe colț economisește perfect spațiul și vă permite să plasați comod tot ce aveți nevoie.

 Acordați o atenție deosebită materialului fațadelor. Au o sarcină semnificativă sub formă de umiditate ridicată, stropi de ulei fierbinte și alte atribute ale vieții din bucătărie. Este mai bine să alegeți o cască din MDF decât din PAL; dacă camera este mică, nu instalați o masă în ea. Pentru gustări, puteți echipa un mic blat de bar sau puteți aranja un blat pe pervaz; chiuveta este de obicei încorporată în unitatea de bucătărie pentru a găti ușor. 

Nu instalați o chiuvetă mică. Mai practic este o chiuvetă rotundă mare, suficient de mare pentru spălarea vaselor și a mâncării; scaunele pot fi clasice, avangardiste și chiar pliabile. Pentru a proiecta un colț moale, vă recomandăm să instalați o canapea modulară, care poate fi reformatată rapid pentru mai multe persoane. Rafturile de depozitare ar trebui să fie cât mai convenabile. În loc de structuri de podea în camere mici, designerii recomandă utilizarea rafturilor și rafturilor suspendate. Living clasic de lux de la Mobila Italia Nobili Design 

 Peretele rafturilor poate acționa ca o partiție între zona de bucătărie și restul apartamentului. Electrocasnice Practicitatea și comoditatea în interior sunt asigurate de o varietate de aparate de uz casnic. Când creați un proiect pentru o zonă de bucătărie, trebuie să luați în considerare cu atenție funcționalitatea și aspectul echipamentului dvs.: plită și cuptor - procesul culinar este de neconceput fără ele.

 Puteți cumpăra un aragaz care are ambele. O altă soluție este o plită și un cuptor independente, care sunt achiziționate și instalate separat. Alegerea opțiunii depinde de solicitările și bugetul clientului. Soba se potrivește mai ușor în designul finit, dar panoul și dulapul achiziționate separat pot avea funcționalități extinse; frigider - ar trebui să fie suficient de încăpător, dar nu prea mare. 

Dacă congelați recolta de toamnă în rezervă sau doriți să cumpărați produse alimentare pe termen lung, alegeți modelul cu un congelator mare. Pentru a păstra prospețimea legumelor și fructelor, alegeți modele cu o zonă proaspătă. Nu uitați să lăsați spațiu între spatele frigiderului și pereții camerei, astfel încât unitatea să nu se supraîncălzească; mașina de spălat vase este un ajutor de uz casnic indispensabil.

 Dacă un număr mare de vase sunt rare în casa dvs., cumpărați o mașină de spălat vase compactă pentru 6-7 seturi. Vă rugăm să rețineți: Nu toate vasele sunt sigure pentru mașina de spălat vase. În plus, pentru întreținerea echipamentelor, trebuie să achiziționați tablete și alte consumabile; așezați aparatele electrocasnice mici într-un dulap separat, astfel încât să nu se piardă și să fie la îndemână. 


Inspirate si din alte surse : Website 

Păstrați producătorii de crepe, prăjitoarele de pâine, blenderele în cazuri speciale, astfel încât să nu se prăfuiască și să fie întotdeauna gata de utilizare. Dacă bugetul vă permite, optați pentru electrocasnice încorporate. Ocupă mai puțin spațiu, se potrivește perfect în designul căștilor și necesită mai puțin efort la curățare.

 Pentru a vă gândi și a aduce la viață un design ergonomic de bucătărie, trebuie să țineți cont de o mulțime de nuanțe: funcționalitatea necesară, filmările și configurația camerei, înălțimea plafoanelor, lumina naturală. Mai mult, fiecare proprietar are propria idee despre cum ar trebui să arate spațiul pentru gătit și mâncare. 




Și apoi există bugetul, care impune, de asemenea, propriile restricții asupra posibilităților atunci când creează un interior nou. Economisirea costurilor proiectantului este o modalitate proastă de a reduce costurile.