Sfaturi pentru amenajare Bucătărie de colț și ce elemente sunt mai bine de utilizat

Bucătăria din colț este cel mai comun tip de cameră. Interiorul acestui tip de bucătărie este deosebit de convenabil pentru gătit, deoarece spațiul de lucru este redus în favoarea funcționalității. Iar dispunerea unghiulară a mobilierului și o varietate de dispozitive pentru cel mai aparent element complex din design vă permit să profitați la maximum de fiecare centimetru al camerei. În plus, costul este redus din cauza cantității mai mici de materiale și accesorii. 



 Tipuri de soluții pentru proiectare, aspect, aspect Există patru modele diferite. Prima dintre acestea este bucătăria tradițională de colț (L-kitchen), o configurație identică a dulapurilor superioare și inferioare, care sunt folosite și în colț. Puteți combina bucătării colțare și drepte. Cu acest aranjament, dulapurile inferioare vor fi combinate cu o linie dreaptă a dulapurilor superioare sau a elementelor deschise situate de-a lungul unuia dintre pereți. 
Casa moderna cu etaj amenajata de Nobili Interior Design


A treia opțiune este prezența unei tranziții simultane în înălțime pentru toate sistemele de stocare. Acest tip de soluție este posibil în care un dulap înalt în colț sugerează o tranziție la o linie dreaptă a dulapurilor inferioare sau superioare. Soluțiile de colț sunt determinate de tipul de dulapuri - de jos sau de sus. 

Toate au capacitatea de a andoca pe panoul fals al sistemelor convenționale de stocare. Ele pot fi fie cu fronturi articulate dintr-o singură piesă, fie cu rafturi convenționale, cu coșuri semicirculare pivotante, cu rafturi extensibile LeMans și cu rafturi sau sertare extensibile. Cele obișnuite sunt potrivite pentru depozitare, cele speciale - pentru chiuvetă. Există posibilitatea de a varia dimensiunile unghiulare într-o gamă largă. Dormitoare Clasice de la Mobila Italia Nobili Design 

 Dulapurile speciale de colț variază în mărime, dar pot avea fronturi articulate diagonale și pliabile cu un mecanism pivotant sau cu un unghi intern de 90 sau 135 de grade, precum și dulapuri speciale pentru chiuvete și plite. Șeful departamentului de design al studioului de design ArtBaza, Veronika Kovaleva, recomandă acordarea unei atenții deosebite așa-numitului triunghi de bucătărie. 

Acestea sunt cele mai importante trei elemente ale spațiului de lucru: frigider, chiuvetă, aragaz. Acestea ar trebui poziționate astfel încât ordinea lor să corespundă secvenței de gătit. - Acesta este sfântul sfintelor oricărei bucătării. Mai ales când vine vorba de bucătării de colț. În mod ideal, ar trebui să vă străduiți să vă asigurați că triunghiul este echilateral. Din fericire, aspectul unghiular contribuie la acest lucru. 

 Colțurile sunt, de asemenea, diferite - drepte și teșite. Prima opțiune este mai complicată în ceea ce privește ergonomia și funcționarea, deoarece spațiul intern nu este ușor de utilizat la 100%. Pentru secțiunile de colț adânc, se utilizează mecanisme de extragere, rotire sau extragere. Colțul teșit la deschiderea ușii garantează accesibilitatea completă a spațiului interior. Nu este nevoie să utilizați soluții tehnice complexe și există mult mai mult spațiu pentru gătit.

 Acest tip de cazare nu pare foarte relevant într-o bucătărie modernă, dar se va potrivi, de exemplu, cu stilul rustic. Una dintre cele mai bune idei ar fi să încorporezi în ea o placă sau o glugă specială. - Versiunea teșită este foarte convenabilă. Din punct de vedere vizual, bucătăria arată mult mai frumos decât versiunea cu unghi acut. De obicei, cu acest aranjament, o chiuvetă este plasată în colț, iar pe părțile laterale ale acesteia există mult spațiu convenabil pentru creativitatea culinară. 


Citeste si articolul: Apartament cu 2 etaje 

 În plus față de aspectul în formă de L, este posibilă și versiunea în formă de U. În acest caz, configurațiile elementelor superioare și inferioare ale bucătăriei pot fi ambele identice sau diferite. Ușa de acordeon pentru dulapurile de la nivelul capului este cea mai convenabilă soluție de colț. Pentru dulapurile inferioare se utilizează mecanisme de extragere. Din păcate, acestea nu sunt compatibile cu chiuveta. - Această fotografie arată o bucătărie cu un aspect în formă de U, fațadele formează un unghi drept. 

De foarte multe ori bucătăria are un ridicat comun cu o baie alăturată, prin urmare, comunicațiile corespunzătoare sunt situate în colțul bucătăriei și este logic să plasați o chiuvetă acolo. În acest proiect, l-am poziționat în așa fel încât abordarea acestuia să fie comodă, iar chiar în colț era o „aripă”. În astfel de cazuri, baza de sub chiuvetă este de obicei folosită pentru depozitarea detergenților, a containerelor de gunoi. Puteți instala sistemul „unghi rațional”


Alte surse : Website

 Proiectarea bucătăriei perfecte: amenajări și plasarea echipamentelor Depozitarea în bucătărie: sfaturi, trucuri, idei de inspirație Dacă bucătăria are o suprafață mare, nu este nevoie să ocupați întreaga linie superioară cu dulapuri. Cea mai interesantă opțiune este atunci când bazele inferioare formează o formă de U sau L, iar elementele superioare sunt situate pe aceeași linie. În acest caz, capota poate fi amplasată separat. Aceeași situație apare dacă există o fereastră pe unul dintre pereți.